• Medzinárodný deň detí sme oslávili tradične

            6. 6. 2022

            Stalo sa už tradíciou, že darčekom k MDD pre deti našej školy, ZŠ Partizánska Bánovce nad Bebravou, je návšteva divadelného predstavenia. Po dvoch rokoch nútenej prestávky sme sa vrátili k našej peknej tradícii, ktorej cieľom je zážitok a poznanie. Dvanásť autobusov odviezlo deti 1. - 8. ročníka našej školy do divadelnej sály Divadla Andreja Bagara v Nitre, kde si pozreli rozprávku o bájnom anglickom hrdinovi Robinovi Hoodovi. Žiaci 9. ročníka si svoj darček vyberú o dva týždne v podobe Palárikovej hry Drotár. Naše deti si predstavenie užili plným priehrštím a odniesli si nezabudnuteľné zážitky.

          • Beseda s policajtmi pre prvákov

            3. 6. 2022

            Našich prváčikov prišli v piatok navštíviť policajti z Bánoviec nad Bebravou. Žiaci troch tried prvého ročníka sa postupne vystriedali na troch stanovištiach. V zaujímavej prezentácii si zopakovali dopravné značky a pravidlá pre chodcov a cyklistov. V školskom  altánku si s pánom policajtom porozprávali o nebezpečenstvách, ktoré nám hrozia na cestách a ukázal im aj pomôcky, ktoré potrebujú policajti pri svojej práci. Na parkovisku si zas deti vyskúšali sedenie v policajnom aute, počúvali zvuk policajnej sirény a niektorí na vlastných rukách vyskúšali policajné putá. Deťom sa táto netradične strávená vyučovacia hodina veľmi páčila. Možno raz aj z našich prvákov vyrastú malí policajti alebo policajtky.

          • Bylinková lekáreň

            2. 6. 2022

            Žiaci 3.A sa na prírodovede učia o liečivých rastlinách a kde inde sa to naučia lepšie, ako v našej bylinkovej školskej záhradke? Do tajov prírodnej lekárne ich 1.6.2022 zasvätila p.uč. Kršková, ktorá je autorkou bylinkovej špirály v našom školskom areáli. Zaujímavo porozprávala deťom o všetkých bylinkách, nechala deti privoňať si k nim a niektoré mohli aj ochutnať, napríklad medovku a mätu. Vysvetlila im, čo sa z byliniek vyrába a na aké choroby či poranenia sa používajú. Deti to veľmi zaujalo, aktívne sa zapájali, veľa sa pýtali a snažili sa dozvedieť o bylinkách čo najviac. Doplnili si svoje vedomosti, ktoré určite využijú pri vychádzkach do prírody so svojimi rodinami. Tešili sa aj zo svojej úrody vo vyvýšenom záhone a pochutnali si na reďkovke a hrášku. Takéto zážitkové učenie nás baví!

          • Dopravné ihrisko Trnava

            2. 6. 2022

            Naši žiaci 2. a 3. ročníka navštívili dopravné ihrisko v Trnave, kde sa najskôr oboznámili s dopravnými predpismi a dopravnými značkami a potom si vyskúšali svoje poznatky v praxi. Jazdili na bicykloch, motokárach a jednu skupinku tvorili chodci. Prechádzali cez semafory, kruhové objazdy, jednosmerky  a priechody pre chodcov pod odborným dozorom inštruktorov. Na záver dostali všetci zúčastnení vodičské preukazy na nemotorové vozidlá.

          • Škola v prírode Heľpa

            1. 6. 2022

            V pondelok 23.5.2022 sa rodičia štvrtákov rozlúčili so svojimi deťmi, ktoré spolu s triednymi učiteľmi a pani vychovávateľkami zamierili na týždeň do Heľpy. Cestou sa zastavili v Hornonitrianskom múzeu Prievidzi. Deti počas celého týždňa spoznávali zážitkovou formou miestnu faunu a flóru. V lesníckom skanzene Vydrovo si vyrobili sviečky z včelieho vosku a varešky z dreva. O zábavu sa tiež postarali animátori z CK Wachumba. Pripravili deťom rôzne voľnočasové súťaživé aktivity. Nechýbala ani rozlúčková diskotéka. Cestou domov zasa spoznávali krásy Zvolenského zámku. Deti načerpali veľa pozitívnej energie a získali nové priateľstvá. Domov si priniesli množstvo nezabudnuteľných zážitkov a spomienok, na ktoré budú ešte dlho spomínať.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424; Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou Bánovce nad Bebravou Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje