• Školské kolo Biologickej olympiády
          • Školské kolo Biologickej olympiády

            28. 2. 2023

            Dňa 17.2.2023 sa uskutočnilo školské kolo v Biologickej olympiáde – kategória E. Naše žiačky sa zapojili do odborností botanika a zoológia. V zoológii obsadila 1.miesto žiačka IX.C Kristína Mišinová a ako úspešná riešiteľka postúpila do okresného kola. V botanike boli všetky žiačky úspešné. 1.miesto obsadila H. Krchlíková z VIII.B, 2.miesto H.Tuchyňová z VIII.A, ktoré postupujú do okresného kola. Ďalšie úspešné riešiteľky sú: A.Trnková VIII.A, K.Gunišová, E.Bitarovská, E.Chromíková a K.Pavlíková, všetky z VIII.B.
            Všetkým žiačkám ďakujeme za prípravu na náročnú súťaž a postupujúcej trojici budeme držať palce v okresnom kole.

          • Striebro a bronz z Dejepisnej olympiády

            23. 2. 2023

            I tento školský rok sa žiaci našej školy ZŠ Partizánska zúčastnili okresného kola Dejepisnej olympiády a počínali si úspešne, keď obsadili aj medailové umiestnenia. V kategórii F (6.ročník) obsadil krásne 2.miesto žiak Patrik Ročkár (6.C) a v tesnom závese za ním bol na 3.mieste žiak Ondrej Segeš (6.A). V kategórii C (9.ročník) sa nestratili Filip Drietomský (9.C), ktorý obsadil pekné 4.miesto a Kristína Mišinová (9.C) 7.miesto. Školu reprezentovali aj úspešní riešitelia školského kola, žiak 8.ročníka Artur Kováčik (8.A) a žiak 7.ročníka Marián Strempek (7.B). Všetkým zúčastneným ďakujeme za peknú reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov do ďalšej práce.

          • Darujte nám 2%

            23. 2. 2023

            Vážení rodičia a priatelia školy, aj v tomto roku sa uchádzame o Vašu dôveru, ktorú každoročne prejavujete poukázaním 2% z dane z príjmu našej škole a pomáhate takto skvalitňovať výchovno-vzdelávací proces.

            Pri ZŠ Partizánska 6, Bánovce nad Bebravou je založené Združenie rodičov pri Základnej škole Partizánska BnB, 957 01 Bánovce nad Bebravou, právna forma Občianske združenie, do ktorého môžu právnické a fyzické osoby prispieť sumou 2% zo zaplatenej dane.

            Úprimná vďaka tak patrí všetkým, ktorí svojou čiastkou prispejú k doposiaľ vyzbieranej sume.

            Z príspevkov vyzbieraných v minulých rokoch boli zakúpené napr. nové školské lavice a stoličky do viacerých tried, nový nábytok do školskej knižnice, nové sedadlá na chodbách, vitríny, nástenky, učebňa v prírode a iné. V tomto trende by sme chceli pokračovať a postupne zmodernizovať prostredie v našej škole a jej okolí. 

            Ak sa rozhodnete našej ZŠ v tomto roku prispieť sumou 2% zo zaplatenej dane, poprosíme Vás o podpísanie Vyhlásenia a Potvrdenia o zaplatení dane, ktoré dostanete z Vašej mzdovej učtárne po vykonaní ročného zúčtovania daní. Obe tlačivá prineste, pošlite po svojich deťoch triednemu učiteľovi, prípadne vhoďte do schránky pri vchode do školy najneskôr do 26.04.2023.

            Za Vašu podporu vopred ďakujeme.

            PhDr. Ján Lobotka, riaditeľ školy

          • Okresné kolo Šalianskeho Maťka

            22. 2. 2023

            Február sa už tradične viaže s okresným kolom prednesu slovenských povestí pod názvom Šaliansky Maťko. Súťaž sa konala v CVČ a našu školu medzi ostatnými žiakmi reprezentovali tri žiačky – Stella Šandrik z 2.C, Júlia Kubuláková zo 7.C a Sabína Kňazeová z 5.B. Napriek kvalitnej konkurencii Sabínka v II. kategórii obsadila pekné 3.miesto. Všetkým dievčatám ďakujeme za reprezentáciu našej školy a za krásne prednesy. Sabínke blahoželáme za diplom. Veríme, že v prednesových súťažiach dievčatá skúsia šťastie aj nabudúce.

          • Máme radi divadlo

            16. 2. 2023

            Dňa 15.2.2023 žiaci 5.ročníka navštívili Slovenské národné divadlo v Bratislave - predstavenie Neboj sa. Rozprávkové predstavenie bolo prenádherné. Zažili skvelý dramatický kolotoč, v ktorom sa rozhýbali motívy viacerých známych príbehov do vtipnej rozprávky. Nebojsa sa vydal z domu, aby zistil, čo je vlastne strach a na čo je dobrý. Naučiť sa ho to podujalo dvanásť mesiačikov. Celým príbehom ich sprevádzal prvý mesiačik. Január – rozprávkar si pre nich pripravil svoju káru príbehov plnú dobrodružstiev s dobrými koncami. Po predstavení boli žiaci na prehliadke historického centra mesta. Plní zážitkov sa šťastne vrátili domov.

          • Školské kolo Chemickej olympiády

            13. 2. 2023

            Dňa 9. februára 2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Chemickej olympiády kategórie D, ktorá je určená pre žiakov 9. ročníka. Postup do okresného kola a prvé tri miesta si vybojovali tieto žiačky:
            1.miesto Michaela Oravcová (9.B)
            2.miesto Julia Stepien (9.A)
            3.miesto Kristína Mišinová (9.C)
            Dievčatám blahoželáme a držíme palce v okresnom kole.

          • Príroda plná vedomostí

            13. 2. 2023

            V piatok 10.februára 2023 sa CVČ Bánovce nad Bebravou konala  vedomostná  súťaž „Príroda plná vedomostí“, ktorú každoročne organizuje Hvezdáreň v Partizánskom. Súťaž je určená pre žiakov štvrtého ročníka, ktorí sa zaujímajú o prírodovedu a astronómiu. Spomedzi 21 súťažiacich dvojíc zo všetkých bánovských škôl podali najlepší výkon naši žiaci Marek Kovalčík a Michal Klieštinec (4.B) a zaslúžene si vybojovali krásne 1.miesto. Pochvala patrí aj ostatným zúčastneným žiakom, ktorým umiestnenie uniklo len o pár bodov. Víťazom srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • 2. turnus lyžiarskeho kurzu na konci

            13. 2. 2023

            Opäť je tu koniec krásneho týždňa na lyžiach. Ďakujeme všetkým deťom, boli ste skvelí, každým dňom ste napredovali, získavali nové zručnosti, skúsenosti a kamarátstva. Vaše ďakovania, chvály a úsmev na Vašich tvárach boli pre nás najväčšou odmenou. Veríme, že si tiež odnášate pekné zážitky, na ktoré budete stále spomínať.

            Učitelia telesnej výchovy. 

          • Zimný envirodeň

            10. 2. 2023

            A opäť tu máme Hromnice! Zima sa obracia na druhý bok a nielen ľudia, ale aj zvieratá prežívajú ťažké časy. Sneh a mráz sužujú prírodu a skúšajú koľko vtáčiky a iná lesná zver vydržia a či prečkajú do jari. A tak sa v stredu 8.2. žiaci 1. stupňa ZŠ Partizánska pod vedením svojich triednych učiteľov vydali do prírody v okolí školy a rozhodli sa, že nenechajú vtáky a inú voľne žijúcu zver hladovať. Vešali na stromy kŕmidlá, dopĺňali chutný zob pre stále vtáky, kládli zeleninu pod stromy, aby si ju našli divé zajace a králiky. Ani veveričky neobišli nakrátko, dostali od detí chutné oriešky a semienka. Všetci sa do školy vracali veselí, spokojní a vyšantení zo zasneženej prírody. Snáď sa nám vtáčiky, ktorým sme pomohli na jar odmenia pekným spevom...

        • Pred nástupom na strednú školu
          • Pred nástupom na strednú školu

            8. 2. 2023

            Milí rodičia a žiaci,
            aktualizovali sme pre Vás modul venovaný Kariérnemu poradenstvu. Funkciu kariérneho poradcu na škole vykonáva Mgr. Zuzana Dolinská, ktorá pre Vás pripravila všetky aktuálne informácie o práci kariérneho poradcu, kontaktných údajoch a konzultačných hodinách a tiež o prijímacích pohovoroch na stredné školy a dôležitých termínoch (napr. podanie prihlášok na stredné školy, termíny prijímacích skúšok atď.)

            Modul Kariérneho poradenstva nájdete v hornej lište v záložke O ŠKOLE/Kariérne poradenstvo alebo po kliknutí na link Modul Kariérne poradenstvo.

          • Lyžiari na svahu

            8. 2. 2023

            Aj včera sa na lyžiarov usmievalo slniečko. Jazdu na vleku zvládli, oblúky v obojstrannom prívrate tiež. Z nelyžiarov sa pomaličky stávajú lyžiari a lyžiari vybrusujú svoju techniku. Večer sa niesol v duchu športu, zábavy a smiechu. 

          • Úspešní matematici

            8. 2. 2023

            O tom, že naši žiaci dosahujú úspechy nielen v športových súťažiach, nás presvedčili aj naši piataci, ktorí sa výborne umiestnili v okresnom kole matematickej olympiády. Súťažilo sa v kategórii Z5 a Z9, medzi piatakmi sa najlepšie umiestnil Ladislav Danihel (5. A), ktorý získal 1.miestoOliver Gajdošík (5. B), ktorý získal vynikajúce 2.miesto. Chlapcom ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy a prajeme im ešte veľa úspechov.

          • Snežienky a machri - II. turnus

            7. 2. 2023

            Uvítací deň majú lyžiari za sebou. Po rozdelení do skupín si žiaci osvojili základy metodiky lyžovania - nosenie lyží, obraty, presuny, výstupy či pády. Teoretické poznatky o bezpečnosti na horách a Biely kódex si žiaci osvojili na večernej prednáške. Samozrejme nesmel chýbať zábavným programom, ktorý si pre žiakov pripravili inštruktori. 

        • Oznam vedúcej školskej jedálne
          • Oznam vedúcej školskej jedálne

            6. 2. 2023

            Vážení rodičia,
            upozorňujeme Vás, že od januára 2023 je zvýšená suma za stravu deti.
            Mnohí si ešte neupravili trvalé príkazy podľa aktuálnych sadzieb. Ak ste tak neurobili, prosíme neodkladne o finančné vyrovnanie
            (t.j. január a február 2023 doplatiť rozdiel) a preddavkovú platbu na mesiac marec upraviť v požadovanej výške. 

            Viac informácií nájdete v sekcii O ŠKOLE/Školská jedáleň/Základné informácie o stravovaní.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Karneval v našej škole

            6. 2. 2023

            Fašiangové obdobie je charakteristické množstvom plesov a karnevalov. Aj v našej škole sa karneval stal dlhoročnou tradíciou. 31.januára sa škola premenila na jednu veľkú rozprávku. V triedach na 1.stupni sedeli na miestach detí čarodejnice, princezné, šašovia, rôzne zvieratká, povolania, športovci a mnoho iných pestrých masiek. Po úvodnom predstavení masiek sa mohol začať karneval. O hudbu a dobrú zábavu sa postarali pani učiteľky, ktoré pre deti pripravili rôzne súťaže a malú sladkú odmenu. Najkrajšou odmenou pre nás a pre rodičov bol šťastný úsmev na tvárach detí.

          • Exkurzia spojená s divadlom

            1. 2. 2023

            Dňa 26.1. 2023 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili exkurzie do Bratislavy. Exkurziu začali prehliadkou Starého mesta, pokračovali návštevou detského divadelného predstavenia Narodil sa chrobáčik v Slovenskom národnom divadle a exkurziu zavŕšili posedením v McDonald's. Plní zážitkov sa v popoludnajších hodinách šťastne vrátili domov.

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424; Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou Bánovce nad Bebravou Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje