• Náboj s bronzovým leskom

            29. 11. 2022

            Dňa 25.11.2022 sa konal jubilejný 10.ročník matematicko – fyzikálnej súťaže Náboj – junior, ktorý je určený pre žiakov 8.-9. ročníkov ZŠ a 3.ročníka 8.ročných gymnázií. V tejto súťaži žiaci okrem vedomosti z matematiky a fyziky využili logické myslenie, spoluprácu v tíme a veľkú dávku súťaživosti. Našu školu reprezentoval jeden tím žiačok 9.A triedy v zložení: Daniela Bežová, Bibiana Rumlerová, Julia Stepien a Tatiana Ščešňáková. Naše dievčatá si z pomedzi 10 tímov z celého okresu vybojovali krásne 3.miesto. Dievčatám gratulujeme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy.

          • Tomáš Kuric víťazom okresného kola Technickej olympiády

            25. 11. 2022

            Dňa 24.11.2022 sa uskutočnilo okresné kolo Technickej olympiády. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Kategóriu A tvorili žiaci 8.-9.ročníka a kategóriu B žiaci z 5.-7. ročníka. Technická olympiáda pozostávala z teoretickej časti – testu a z praktickej časti. Žiaci v kategórii A súťažili vo dvojiciach, v B kategórii súťažil každý sám za seba. Našu školu v kategórii A reprezentovali žiak 8.A triedy M. Gízel a žiak 9.B triedy T. Škvarenina a v kategórii B žiak 7.C triedy T. Kuric pod vedením p. učiteľky Mgr. M. Uhrínovej a p. učiteľa Ing. M. Ruráka. A  výsledky našich žiakov?
            Kategória A: M. Gízel a T. Škvarenina – 4.miesto v okresnom kole
            Kategória B: T. Kuric – 1.miesto v okresnom kole

            T.Kuric si víťazstvom v okresnom kole zabezpečil postup do krajského kola Technickej olympiády.

            Ďakujeme žiakom za výborné výsledky, srdečne im blahoželáme a skvelú reprezentáciu školy!

          • Naši šachisti prví v okrese

            24. 11. 2022

            V stredu dňa 23.11.2022 sa v Partizánskom na ZŠ Veľká Okružná uskutočnilo regionálne kolo – Majstrovstvá okresov Bánovce n/B a Partizánske v šachu žiakov a žiačok ZŠ a 1. stupňa osemročných gymnázií. Hralo sa systémom 15x15 minút uplatňujúc pravidlá zrýchleného Rapid šachu. Naši borci pod vedením trénera, p.uč. Krištofa si zmerali sily aj so žiakmi z okresu Partizánske. Za okres Partizánske sa najviac darilo družstvu z V. Uheriec, no Majstrovstvá okresu Bánovce nad Bebravou vyhrali bezkonkurenčne naši žiaci a to v poradí:
            1.miesto - Daniel Minárik (9.C),
            2.miesto - Andrej Chromík (4.C),
            3.miesto - Samuel Cagáň (7.C).

            V kategórii dievčat sa stala majsterkou okresu Nela Richtarechová, 2. miesto obsadila Mikaela Vajdáková a 3. skončila Kristínka Berkyová, všetky zo 4.A

            Našu ZŠ reprezentovali aj Rudolf Danaj (5.C) a Marek Kovalčík (4.B). Všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a postupujúcim žiakom prajeme veľa šťastia v krajskom kole.  

          • Záchranári v škole

            24. 11. 2022

            V utorok 22.11.2022 prišli do našej školy zdravotníci z Emergency Support o.z. Pre žiakov 5. ročníkov mali pripravený naozaj zaujímavý program. Okrem teórie, ktorú žiaci absolvovali vo svojich triedach, mali možnosť vyskúšať si aj náročnejšie situácie, ktoré zdravotníci riešia na výjazdoch. Napríklad viazanie obväzov rôznymi spôsobmi, resuscitáciu, dusenie. Na záver boli žiaci nadšení z prehliadky záchranného vozidla. Za aktívnu účasť dostali potvrdenie: ZÁCHRANÁR V ŠKOLE. Ďakujeme veľmi pekne zdravotníkom za pútavý výklad a obohatenie dňa. Prejeme im veľa úspechov a čo najmenej život ohrozujúcich výjazdov.

          • Adventná výzdoba

            23. 11. 2022

            Adventný čas sa pomaly blíži a tak sme sa na hodinách výtvarnej výchovy mohli pokochať šikovnosťou a tvorivosťou Alexandry Trnkovej z 8.A triedy a Jakuba Jakála z 8.B triedy. Obaja svojím spolužiakom ukázali svoju tvorbu a záľubu, ktorej sa venujú už niekoľko rokov. Jakub vytvoril a vyzdobil adventný veniec a Saška vianočnú ozdobu. Výrobky teraz skrášľujú ich triedy a pripomínajú príchod krásneho a pokojného obdobia adventu a Vianoc. Ďakujeme Jakub a Saška za príjemne strávené hodiny výtvarnej výchovy.

          • Hrabanie lístia

            22. 11. 2022

            Každoročne sa aj žiaci ŠKD zapájajú do zveľaďovania areálu našej školy formou hrabania lístia. Pri tejto aktivite deti nerozvíjajú len manuálne zručnosti, ale musia ukázať aj svoju súdržnosť pri súťažení o najväčšiu kopu lístia. Deti si túto zábavnú činnosť vždy dobre užijú.

          • Bubnovačka 2022

            18. 11. 2022

            November je mesiacom viacerých významných dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa - 18. november je Európskym dňom ochrany detí pred násilímsvetový deň prevencie týrania a zneužívania detí pripadá na 19. november.  Počas neho si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa. Dňa 18.novembra sa aj na našej škole uskutočnilo podujatie, ktorého hlavnou myšlienkou je ABY BOLO DETI LEPŠIE POČUŤ, tzv. BUBNOVAČKA. Toto podujatie sa koná v Čechách a na Slovensku už po deviatykrát, pod patronátom prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Pred samotnou Bubnovačkou sa žiaci 1.stupňa pod vedením triednych učiteľov rozprávali na tému dobra a zla, čo je správne a nesprávne konanie. V prezentácií sa oboznámili so základnými právami dieťaťa a kde hľadať pomoc, ak sú ich práva porušované. Deti sa zhromaždili o 10:00 hodine na nádvorí školy a podľa pokynov vyučujúcich nadšene bubnovali. Podujatie sa im veľmi páčilo, preto budeme v tejto akcii pokračovať aj budúci rok.

          • „Radšej loptu, nie drogu!“

            18. 11. 2022

            Dňa 14.11.2022 sa uskutočnil na našej škole turnaj vybíjanej žiačok štvrtého ročníka realizovaný v rámci projektu „Škola žije športom“, prevencia protidrogovej závislosti. Po vzájomných súbojoch napokon vyhralo družstvo v zložení Bátorová, Černušková, Karabová, Kukulová, Tománková, Vnuková. Všetky žiačky boli ocenené za svoje výkony diplomom, pohárom a malým darčekom. Všetkým srdečne gratulujeme a tešíme sa z ich záujmu o športovanie a pohyb.  

          • November v znamení stolného tenisu

            18. 11. 2022

            Jednou zo športových súťaží, ktorej sa naši žiaci zúčastňujú je aj stolný tenis. Mnohí z nás vedia, že našu školu navštevuje jeden z najlepších stolných tenistov na Slovensku a teda aj reprezentant Slovenska Damián Flóro z IX.B. Je niekoľkonásobným majstrom Slovenska v žiackych kategóriách a je už aj súčasťou svetového rebríčka ITTF. Ostatní žiaci, keďže Damián bol na turnajoch v Taliansku a Maďarsku, absolvovali 8.11.2022 školskú kvalifikáciu, lebo súťaž družstiev vyžaduje aspoň troch hráčov. V školskom kole boli najúspešnejší P. Jandák, S. Škorec, V. Herián, T. Zitová, V. Malíková a J. Stepien, ktorí 10.11.2022 reprezentovali školu v základnom kole stolného tenisu žiakov a žiačok ZŠ. V ňom po víťazstvách nad ZŠ Rybany a ZŠ Slatina n.B. vybojovali postup do okresného finále.

            Okresné finále sa konalo 16.11.2022 v Uhrovci a naše družstvá po prehrách so ZŠ Komenského a výhrach nad ZŠ Duklianska obsadili pekné druhé miesta. Školu okrem uvedenej šestice reprezentovala aj Biba Rumlerová a Damián Flóro, ktorý vyhral všetky svoje zápasy a potvrdil že je skvelým stolným tenistom. Žiakom gratulujeme k peknému výsledku a nakoľko sú to všetko deviataci ďakujeme im za viacročnú reprezentáciu školy. Dúfame, že si stolný tenis občas zahrajú a Damiánov prajeme veľa sily a zdravia do ďalšej kariéry.  

          • Týždeň vedy a techniky

            16. 11. 2022

            Tak ako po iné roky, aj v tomto školskom roku sa na našej škole v rámci európského Týždňa vedy a techniky uskutočnili rôzne aktivity pre žiakov na vyučujúcich hodinách fyziky, chémie, informatiky a techniky. Žiaci 6. ročníka sa zúčastnili zaujímavej a veľmi poučnej exkurzie z fyziky v zážitkovom centre Aurelium v Bratislave. Žiaci 9. ročníka prezentovali pokusy z fyziky a chémie pred očami žiakov 4. ročníka pod názvom „Veľkí učia malých“. Pripravili si zaujímavé pokusy, ako napr. prečo lieta teplovzdušný balón, ako pomocou suchej ruky vybrať mincu z kvapaliny, ako funguje lávová lampa a kopu ďalších. Táto forma výučby štvrtákov veľmi zaujala, čo sa odzrkadlilo na množstve doplňujúcich otázok a pozitívnych ohlasov. V rámci informatiky sa žiaci zapojili do súťaže iBOBOR. Na hodinách techniky si zo stavebníc LEGO poskladali rôzne autíčka. Okrem spomínaných aktivít si žiaci vyskúšali aj praktické merania objemu kvapalín za pomoci odmerných valcov a rôznych iných odmeriek z domácnosti. Na hodinách chémie sa venovali projektu “Chemické látky a zmesi v kuchyni“. Sme radi, že žiaci majú záujem aj o technické predmety a chcú sa podeliť o svoje vedomosti aj s mladšími spolužiakmi.

          • Spoznávame naše okolie - Rákócziho Dub - Vysoká

            15. 11. 2022

            Bezvetrie, slniečko a na november aj nezvyčajne teplo. Naši turisti zažili nielen nové dobrodružstvá, ale spoznali aj nové miesta, dozvedeli sa zaujímavé informácie o Rákócziho Dube a z vrcholu Vysokej mali krásne výhľady na okolité pohoria, vodnú nádž Prusy či naše mesto. Po turistike zahnali hlad pri ohni a pochutili si na opekaných špekáčikoch či slaninke. Ďakujeme nielen deťom, ale aj ich rodičom za krásne strávený deň a už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné potulky našimi horami.

          • Tanečné vystúpenie Miroslava „Bruse“ Žilku

            11. 11. 2022

            Vo štvrtok 10.11.2022 sa konalo v priestoroch MSKS v našom meste tanečné vystúpenie známeho umelca Miroslava Bruse Žilku. S týmto vynikajúcim tanečníkom sme sa nevideli prvýkrát, ale napriek tomu, si pre nás pripravil krásny, zaujímavý a pútavý program. Deti zaujal rôznymi štýlmi moderného tanca a technikou, ktorú zvládne len málokto v tejto umeleckej profesii. Aj žiaci si mali možnosť vyskúšať tanec na pódiu. Záujemcov bolo toľko, že nestačilo ani veľké pódium a tak museli tancovať v priestoroch hľadiska. Tanečníci boli šikovní, publikum burácalo a veríme, že všetci odchádzali spokojní a veselo s pohybom naladení.
            Ďakujeme „Bruse“ za krásny umelecký zážitok.

          • Návšteva u hasičov

            11. 11. 2022

            Žiaci 2.ročníka sa v dňoch 7.-9.11.2022 zúčastnili exkurzie v Hasičskom a záchrannom zbore v Bánovciach nad Bebravou. Veľmi sa na tento deň tešili.
            Po privítaní nám hasiči podrobne porozprávali o svojom povolaní. Sprostredkovali nám bežný deň na hasičskej stanici, ukázali nám nástroje, ktoré hasiči pri svojej práci používajú, vysvetlili nám aj to, aké auto zasahuje pri rôznych udalostiach – pri požiari domu, pri nehode na ceste alebo pri požiari v lese. Predviedli nám tiež dôležitú súčasť hasičskej výbavy – vysielačky či signalizačné zariadenia, bez ktorých by sa nezaobišli. Žiakom názorne predviedli sirény a majáky na autách ako aj signál, ktorý sa na hasičskej stanici rozozvučí, keď niekto nahlási výjazd. Deťom žiarili očká nadšením, keď si mohli vyskúšať, aké je to sedieť vo veľkom hasičskom aute, aké náročné je nosiť hasičskú výstroj, či používať ťažké nástroje v praxi. Na záver žiaci dostali odmeny a plní zážitkov sa vrátili do školy.
            Ďakujeme HaZZ za pútavý výklad, prajeme im veľa úspechov v ich náročnom povolaní.

          • Šiestaci v AURELIU

            11. 11. 2022

            V piatok 4.11.2022 49 žiakov 6. ročníka navštívilo zážitkové centrum vedy AURELIUM v Bratislave. Exkurziu pripravili vyučujúce fyziky pri príležitosti európskeho Týždňa vedy a techniky. Žiaci v centre strávili 2 zaujímavé hodiny. Veľmi sa im páčila laserová show, Teslov svet, aj ostatné exponáty. Hoci s fyzikou len začínajú, zistili, že vedomosti z fyziky, ale aj s chémie a matematiky boli potrebné pri všetkých vedeckých objavoch. Pochopili, ako funguje Archimedova skrutka, magnetické delo, aj to, že perpetum mobile sa naozaj nedá zostrojiť.
            Sme radi, že po dvoch pandemických rokoch sme sa mohli vrátiť ku vzdelávaniu aj takouto zážitkovou formou.

          • Štvrtáci navštívili hvezdáreň

            7. 11. 2022

            V pondelok, dňa 7.11.2022 sa žiaci 4. ročníka vybrali na exkurziu do Hvezdárne v Partizánskom. Na hodinách prírodovedy sa učili o vesmíre a tak boli zvedaví, čo nového sa naučia a uvidia na exkurzii.
            A veru sa dozvedeli veľa zaujímavostí o hviezdach, planétach, mesiacoch, kométach... no najviac ich zaujali informácie a projekcie o čiernej diere. Páčila sa im aj prehliadka priestorov, rolovacia kopula, ďalekohľady a maketa kozmonauta, v ktorej sa mohli aj odfotografovať. Na záver exkurzie si zakúpili suveníry a odchádzali s predsavzatím, že sa v najbližšiu stredu alebo v piatok vrátia do hvezdárne vo večerných hodinách v sprievode rodičov, aby mohli zaujímavé objekty vesmíru pozorovať ďalekohľadom.                     

          • Mladší žiaci majstrami regiónu v minifutbale

            4. 11. 2022

            Dňa 3.11.2022 sa na umelej tráve v Bánovciach nad Bebravou uskutočnilo regionálne kolo v minifutbale. Naše dievčatá po bojovnom výkone a prehrách so ZŠ Bošany a ZŠ Bystričany obsadili tretie miesto. Po zápasoch žiačok si zmerali sily chlapci. Naši mladí futbalisti po výborných výkonoch porazili ZŠ Energetikov Prievidza 6:5 a ZŠ Veľká Okružná Partizánske 6:3. Týmito víťazstvami si zabezpečili 1.miesto v regióne a zároveň si vybojovali postup do krajského kola.
            Školu reprezentovali Čvirigová, Dolinská, Gízlová, Kubuláková, Mokryšová, Nižňanská, Richtáriková, Scheerová, Bezdeková, Šustrová, Múčka, Guga, Kňaze, Scheer, Molnár, Strempek, Boco, Kopčan, Miklátek a Reis.
            Žiakom a žiačkám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a prajeme veľa chuti do ďalších tréningov, bez ktorých by úspech nedosiahli. Chlapcom budeme držať palce v krajskom kole, ktoré sa uskutoční na jar 2023.

          • Halloween v našej škole

            4. 11. 2022

            Vedeli ste, čo sa stalo v našej škole pred jesennými prázdninami? Vo štvrtok, 27.10.2022 sa naša škola začala napĺňať strašidlami. Začalo sa to diať už v triedach na 1. stupni, keď sa žiaci prvého a druhého ročníka na hodine angličtiny začali premieňať na tekvičky, batmanov a ježibabky. Zároveň sme si povedali, kde a ako tento sviatok vznikal. Halloween je typický sviatok hlavne pre anglicky hovoriace krajiny ako USA a Veľká Británia. V triedach piateho ročníka sa v maskách aj tvorilo a súťažilo na tému Halloween. Žiaci mali nápadité masky, dobrú náladu a vôbec sa nebáli. Na hodine sme mali dovolené aj jesť, rozprávať sa a baviť sa. Všetko prebiehalo v tajnosti, pod maskami. Večer sa ale začala tá pravá halloweenska párty. Tancovali sme, kričali sme, súťažili sme, veľa sme jedli, báli sme sa, tlieskali sme a vyberali tie najlepšie masky. Žiaci deviateho ročníka pripravili Uličku hrôzy, ktorou sa mnohí odvážlivci mohli prejsť. Vďaka ochotným rodičom mali žiaci nápadité pohostenie. Večer sa páčil všetkým zúčastneným strašidlám a preto už teraz rozmýšľame, čím ozvláštniť ten ďalší ročník najlepšej halloweenskej párty v okrese.

          • Deň jablka

            2. 11. 2022

            21. október je deň, kedy jabĺčka majú svoj deň. Zaslúžia si ho, pretože patria medzi najzdravšie druhy ovocia. V každej triede sa deti zaoberali touto témou a o jablkách sa dozvedeli veľa nového. V triedach sa rozprávali, spievali aj výtvarne stvárňovali krásne diela „o jabĺčku“. Taktiež sa mohli deti zapojiť do súťaže „O najkrajšie jablko“, hlasovať mohol každý, víťazi boli ocenení. K tomuto dňu, samozrejme, patrila aj ochutnávka jabĺčok a výrobkov z nich.

            Deti boli jablkovým dňom nadšené. Veď predsa maškrtiť sa dá aj zdravo!

    • Kontakty

      • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
      • Kancelária školy: 038/760 3424; Riaditeľ školy: 0908 752 511
      • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou Bánovce nad Bebravou Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje