• Február v znamení Biologických olympiád

            27. 2. 2024

            V utorok 6. februára 2024 sa uskutočnilo školské kolo Biologickej olympiády, kategória E - POZNAJ a CHRÁŇ pre žiakov a žiačky 5. až 9. ročníka ZŠ. Súťaž prebiehala on-line formou. Školského kola sa zúčastnilo 13 žiakov a žiačok 6. a 9. ročníka. V odbornosti BOTANIKA si prvé miesto zabezpečila Hanka Tuchyňová z 9.A, na druhom mieste skončil Oliver Gajdošík zo 6.B a na 3.mieste skončil Artur Kováčik z 9.A. V odbornosti ZOOLÓGIA zvíťazila Alexandra Trnková z 9.A. Hanka, Oliver a Alexandra postupujú do okresného kola.
            V okresnom kole Biologickej olympiády - kategória C, ktoré sa konalo 13.2.2024 v CVČ, našu školu reprezentovali prví dvaja zo školského kola – Tomáš Kuric a Janko Ďuriš. Chlapcom sa výborne darilo a v okresnom kole a pri šestnástich súťažiacich si vymenili miesta zo školského kola. Prvý bol teda Janko Ďuriš z 8.A a druhý Tomáš Kuric z 8.C. Obaja postupujú do krajského kola, ktoré sa uskutoční 18.3.2024.
            Všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú prípravu na náročné súťaže a postupujúcim do vyšších kôl budeme držať palce na súťažiach.

          • Oliver Gajdošík víťazom okresného kola Dejepisnej olympiády

            16. 2. 2024

            Dňa 5.februára 2024 sa uskutočnil 16.ročník Okresného kola dejepisnej olympiády. Žiaci jednotlivých škôl okresu si opäť zmerali vedomosti v štyroch kategóriách. V každej z nich sme mali dvojnásobné zastúpenie. Veľmi dobre si počínali žiaci a žiačky 7.ročníka a 8.ročníka, ktorí obsadili pekné 3. a 5.miesto. Najúspešnejším riešiteľom bol však Oliver Gajdošík, žiak 6.ročníka, ktorý vo svojej kategórii F získal prvenstvo. Všetkým zúčastneným žiakom, patrí pochvala a vďaka za reprezentáciu školy.
            Kategória F - 1.miesto: Oliver Gajdošík
            Kategória E - 3.miesto: Ondrej Segeš, 5.miesto: Patrik Ročkár
            Kategória D - 3.miesto: Karolína Pavelková, 5.miesto: Zuzana Škvareninová

          • Školské kolo Chemickej olympiády

            12. 2. 2024

            Dňa 8. februára 2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Chemickej olympiády kategórie D, ktorá je určená pre žiakov 9. ročníka. Súťažiť môžu ale aj mladší žiaci a tentokrát si s deviatakmi zmeral sily ôsmak Tomáš Kuric. O Tomášovi je známe, že ho veľmi bavia prírodné vedy a pravidelne sa zúčastňuje predmetových olympiád z prírodovedných predmetov. To, že má výborné vedomosti a učí sa nad rámec učiva svojho ročníka, preukázal v tejto náročnej súťaži a stal sa víťazom školského kola. Na 2. mieste skončila Hanka Tuchyňová a na 3. mieste Matúš Gízel, obaja z 9.A triedy. Všetkým žiakom srdečne blahoželáme a držíme palce v okresnom kole.

          • Príroda plná vedomostí v réžii našich žiakov

            12. 2. 2024

            Aj tento rok sme v centre voľného času v Bánovciach nad Bebravou súťažili v súťaži poriadanej Hvezdárňou v Partizánskom pod názvom Príroda plná vedomostí. Na súťažiacich čakali otázky z učiva prírodovedy, ale aj otázky, ktoré otestovali vedomosti žiakov z oblasti prírodných javov súvisiacich s vesmírom. Žiaci 4.ročníka v konkurencii bánovských škôl obstáli na výbornú. Bronišová Barbora, Baleková Ema zo 4.B získali 1.miesto, Roštek Šimon, Mišák Martin zo 4.A získali 2. miesto. Blahoželáme!

        • Pred nástupom na strednú
          • Pred nástupom na strednú

            8. 2. 2024

            Milí rodičia, zákonní zástupcovia a žiaci, aktualizovali sme pre Vás modul venovaný Kariérnemu poradenstvu. Funkciu kariérneho poradcu na škole vykonáva Mgr. Zuzana Dolinská, ktorá pre Vás pripravila všetky aktuálne informácie o prijímacích pohovoroch na stredné školy v školskom roku 2024/2025 a dôležitých termínoch (napr. podanie prihlášok na stredné školy, termíny prijímacích skúšok atď.) Nájdete tu aj návod k vyplneniu elektronickej prihlášky cez EduPage.

            Modul Kariérneho poradenstva nájdete v hornej lište v záložke O ŠKOLE/Kariérne poradenstvo alebo po kliknutí na link Modul Kariérne poradenstvo

          • Utužovanie kolektívu na zimnom štadióne

            8. 2. 2024

            V utorok 6.2. strávili žiaci 5.A triedy dve vyučovacie hodiny na ľade. Niektorí sa zdokonaľovali v technike korčuľovania pod vedením profesionálneho trénera. Hokejoví zanietenci si zase zahrali hokej. Okrem športových techník si zlepšovali aj vzťahy v kolektíve, súdržnosť, empatiu a kamarátstvo. Triedna učiteľka Mgr. Patrícia Reháková ďakuje za túto príležitosť sponzorskému daru od MUDr. Lucie Hnátovej.

          • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku

            7. 2. 2024

            V januári sa v CVČ uskutočnilo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku. Úspech sme zožali až v dvoch kategóriách. V kategórii 1A nás úspešne reprezentovala žiačka 7.C triedy Claudia Kubová, ktorá sa umiestnila na 3.mieste. V kategórii 1B zahviezdila žiačka Nela Lobotková z 8.A triedy, ktorá v konkurencii deviatakov získala 2.miesto. Len tesne, o jeden bod, jej ušlo prvé miesto. Žiačky sa pripravovali pod vedením Mgr. Jany Luković a Mgr. Patrície Rehákovej. Dievčatám blahoželáme a veríme, že o rok budú minimálne tak úspešne, ako teraz.

          • Karnevalové dopoludnie

            6. 2. 2024

            Fašiangové obdobie je charakteristické množstvom plesov a karnevalov. Aj v našej škole ZŠ Partizánska sa karneval konal v deň polročného vysvedčenia, 31. januára 2024 a premenil našu školu na jednu veľkú rozprávku. Medzi maskami nechýbali princezné, šašovia, rytieri, čarodejnice, rôzne zvieratká, veľa masiek bolo i v športovom prevedení. Tanec a zábavu v telocvični vystriedali súťaže, v ktorých si žiaci prvého stupňa skvelo zasúťažili. Malú sladkú odmenu si napokon odniesli všetci zúčastnení. Štvrtáci karneval absolvovali zasa na ľade. Ďakujeme všetkým „krásavcom“ a „kráskam“ .

          • Olympijský odznak všestrannosti

            5. 2. 2024

            V školskom roku 2023/2024 sme sa opäť zapojili do súťaže "Olympijský odznak všestrannosti". Úlohou žiakov bolo absolvovať 6 disciplín: člnkový beh, výdrž v zhybe, vytrvalostný člnkový beh, sed-ľah, skok do diaľky z miesta a hod medicimbalom. Cieľom súťaže bolo zistiť vlastnú pohybovú výkonnosť. Z celkového počtu zapojených žiakov (254) 78 žiakov bolo za svoj výkon odcenení bronzovým (51), strieborným (18) a zlatým (9) odznakom. Touto cestou chceme pochváliť a poďakovať všetkým žiakom, ktorí prejavili záujem a zapojili sa do súťaže.

          • Lesným náučným chodníkom Kulháňa až na Duchonku

            5. 2. 2024

            Turistov čakala nenáročná trasa z Kulháňa na Duchonku lesným náučným chodníkom. Hneď na začiatku trasy mali naši turisti možnosť prezrieť si arborétum drevín. Prechodom náučného chodníka videli ďalších 14 označených druhov stromov vrátane dubov, ktorých vek sa odhaduje na 300-550 rokov. Počas celej prechádzky panely ponúkali zaujímavé informácie, napr. o veternej smršti z roku 1999, histórii Kulháňa, kde sa ťažilo zlato, pálilo drevené uhlie a kde stála skláreň a lesná železnička. Náučný chodník ich priviedol až k vodnej nádrži Duchonka. Po kratkej pauze na občerstvenie sa vydali na spiatočnú cestu. Ďakujeme všetkým za účasť. Strávili sme spolu opäť krásny deň.

          • Bronz z bedmintonu žiakov

            1. 2. 2024

            Dňa 30.1.2024 sa uskutočnilo okresné kolo v bedmintone žiakov ZŠ v ZŠ Komenského. Vo veľmi silnej konkurencii a vyrovnaných zápasoch sme obsadili 3.miesto. Našimi premožiteľmi bola ZŠ Gorazdova a ZŠ Komenského. Školu úspešne reprezentovali Juraj Kňaze (8.A), Ján Ďuriš (8.A) a Michael Škorec (7.A). Chlapcom blahoželáme a ďakujeme za peknú reprezentáciu školy.

      • Kontakty

        • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        • Kancelária školy: 038/760 3424; Riaditeľ školy: 0908 752 511
        • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou Bánovce nad Bebravou Slovakia
        • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje