• Exkurzia Skalka pri Trenčíne

            30. 9. 2022

            Dňa 28.9.2022 sme sa so žiakmi 5.ročníka zúčastnili exkurzie na najstaršom pútnickom mieste na Slovensku. Začali sme na Malej Skalke, kde nás privítal miestny kňaz v kostole sv. Andreja Svorada a sv. Benedikta. Prešli sme si peknú Krížovú cestu, ktorá nám pripomenula veľkú Božiu lásku. V pútnickom dome sme si formou krátkeho kvízu zopakovali vedomosti o tomto pútnickom mieste. Na Veľkej skalke sme si prezreli pozostatky benediktínskeho kláštora a jaskyňu sv. Benedikta. Exkurzia bola pre nás prínosom, spoznali sme kúsok našej kresťanskej histórie.

          • Zbierka Biela pastelka

            27. 9. 2022

            V piatok 23. septembra 2022 sa na našej škole uskutočnila finančná zbierka Biela pastelka. Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka našej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácií. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku. Srdečne ďakujeme všetkým žiakom i zamestnancom, ktorí prispeli.

        • Oznam vedúcej školskej jedálne
          • Oznam vedúcej školskej jedálne

            21. 9. 2022

            Milí rodičia, zákonní zástupcovia,

            vedúca ŠJ upozorňuje, že v prípade choroby dieťaťa je možné odobrať obed do vlastného čistého obedára len v prvý deň choroby, a to v čase od 11:00 do 13:30 hod. Nasledujúci deň a dni počas choroby je nutné dieťa odhlásiť prostredníctvom e-stravy, osobne alebo telefonicky u vedúcej ŠJ.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Filmové začiatky

            16. 9. 2022

            Naša žiačka, talentovaná Sofia Chudá z 5.A triedy si zahrala v krátkometrážnom filme NEVEN, ktorý mal premiéru v sobotu 10.9.2022 v kine v Partizánskom. Režisérom je mladý Adrián Adamec z Partizánskeho. Sofia hrá rolu dcéry herca Mareka Majeského, ktorý trávi čas so svojimi deťmi v krásnej prírode. Príbeh je o chlapcovi, ktorý mal všetko a v jedinom okamihu o všetko prišiel. Zem je zničená vojnovou apokalypsou a ovládla ju umelá inteligencia, ktorá likviduje všetko živé. Nič materiálne, na čo nám dnes tak záleží, nemá zmysel. Chlapec putuje spustošenou krajinou a nakoniec nájde ochrancu a priateľa, ktorým je robot NEVEN. 

            Sofia si natáčanie užívala a prajeme jej, aby ešte mala príležitosť ukázať svoje nadanie.

          • Po stopách SNP

            16. 9. 2022

            Každoročne si pripomíname historické udalosti, ktoré sa odohrali počas SNP v roku 1944 pochodom SNP. Tento rok si žiaci 1.stupňa uctili pamiatku padlých hrdinov pri pamätníku v Zlatníkoch položením kvetov a minútou ticha. Odtiaľ pokračovali na Kulháň, kde je vybudovaný veľmi pekný náučný chodník. Pri prechádzke lesom spoznali rôzne druhy stromov, rastlín, húb a živočíchov, ktoré sa tu vyskytujú. Náučné tabule pozorne čítali a doplnili si svoje vedomosti z prírodovedy. Počasie bolo ako stvorené na pobyt a pohyb v prírode, takže si všetci užili tento zážitkový deň. 

      • Kontakty

        • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        • Kancelária školy: 038/760 3424; Riaditeľ školy: 0908 752 511
        • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou Bánovce nad Bebravou Slovakia
        • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje