• Týždeň na lyžiach ubehol ako voda

            31. 1. 2024

            V dňoch od 22.01.2024 - 26.01.2024 sa žiaci 7.ročníka (VII.B, VII.C) ZŠ Partizánska zúčastnili lyžiarskeho výchovno-výcvikového kurzu, ktorý sa konal pod taktovkou predmetovej komisie telesnej a športovej výchovy. Lyžiarsky výcvik bol organizovaný a prebiehal v lyžiarskom stredisku Ski Tále pri Brezne. Celkovo sa LVVK zúčastnilo 36 žiakov našej školy, ktorých sprevádzali 3 lyžiarski inštruktori – pedagógovia, jeden pedagogický dozor a zdravotník.
            Lyžiarsky kurz prebiehal od pondelka do piatka, počas ktorého boli žiaci rozdelení do troch výkonnostných lyžiarskych skupín. Žiaci sa učili a zdokonaľovali v základných lyžiarskych technikách a zručnostiach. Môžeme konštatovať, že cieľ lyžiarskeho výcviku splnil naše očakávania, nakoľko všetci zúčastnení žiaci zvládli štandardy požadované v učebných osnovách, od základných zručností, cez jazdu na vleku, oblúka v obojstrannom prívrate až po znožný či carvingový oblúk. Vo večerných hodinách sa žiaci venovali teoretickej časti výučby, kde získali dôležité informácie o lyžiarskej výstroji, lyžiarskej technike, histórii lyžovania či bielom kódexe. Samozrejme nesmela chýbať ani zábava v podobe súťaží. Počas lyžiarskeho výchovno-výcvikového kurzu sa žiaci dozvedeli zaujímavé informácie pri prehliadke Bystrianskej jaskyne a absolvovaním prednášky s dobrovoľníkom HZS. Lyžiarsky výcvik bol ukončený v piatok 26.01.2024 príchodom k ZŠ Partizánska, kde si žiakov vyzdvihli rodičia. Sme radi, že záujem o lyžovanie u žiakov našej školy pretrváva a už teraz sa tešíme na ďalší výcvik, ktorý budeme organizovať vo februári tohto roku.
            Touto cestou sa chceme poďakovať pedagógom a zdravotníkovi za skvele odvedenú prácu a zúčastneným žiakom za ich vzorné správanie sa počas celého kurzu a vynaloženú snahu na lyžiarskych svahoch.

          • Týždeň pohybu na ľade

            29. 1. 2024

            Žiaci 2.A a 2.C absolvovali korčuliarsky kurz pod vedením skúsených trénerov – ambasádorov. Pripravili pre deti veľa zaujímavých aktivít – napodobňovali zvieratká, naháňali ježibabu, prekonávali rôzne prekážky na ľade, zopakovali si dopravné pravidlá. Každým dňom bolo vidieť aj na nesmelých deťoch veľké pokroky v korčuľovaní. Na záver si zmerali svoje schopnosti v športovej olympiáde. Každý si zaslúžil od trénerov ocenenie v podobe diplomu a medaile, veď všetci si osvojili základy korčuľovania.

          • Šaliansky Maťko u nás na škole

            24. 1. 2024

            V pondelok popoludní sa v jednej triede našej školy zišli tí najlepší rečníci spomedzi všetkých žiakov. Súťažili v prednese povesti – v súťaži, do ktorej sa každoročne naša škola zapája. Súťaž Šaliansky Maťko pozostáva z troch kategórií. V každej z nich sme v školskom kole našli talentovanú žiačku, ktorá nás vo svojej kategórii bude reprezentovať na okresnom kole, ktoré sa uskutoční 2.2.2024 v CVČ. V kategórii I. (2.-3. ročník) súťažilo 12 žiakov, na prvom mieste sa umiestnila žiačka 3.B triedy Nela Balážová (pod vedením Mgr. Šinskej). V kategórii II. (4.-5. ročník) sa predstavilo tiež 12 žiakov, do okresu postúpila žiačka 5.A triedy Ela Hradiská (pod vedením Mgr. Luković). V kategórii III. (6.-7. ročník) súťažili traja žiaci, v okresnom kole nás bude reprezentovať Sabína Kňazeová zo 6.B triedy (pod vedením Mgr. Podobovej).
            Dievčatám srdečne blahoželáme a držíme palce v okresnom kole!

          • Uhrovský hrad - Kňažinové lúky - Holý vrch

            21. 1. 2024

            Najznámejšou turistickou trasou v našom okolí je bezpochýb túra po zelenej značke z Uhrovského Podhradia, ktorá nás zavedie na Uhrovský hrad. Turisti z nášho krúžku túto túru absolvovali 14.januára, pričom neostali len na Uhrovskom hrade, ale pokračovali ďalej po zelenej značke. Neďaleko od hradu preskúmali voľne prístupnú Hradnú jaskyňu a ich ďalšie kroky smerovali až na Kňažinové lúky. Cestou prechádzali okolo nádherných skalnatých útvarov Veľké Zrubiská. S rastúcou nadmorskou výškou vošli do čarovne omrznutej krajiny, odkiaľ sa im naskytol krásny výhľad na Uhrovský hrad a celé bánovecké okolie. Na Kňažinových lúkach načerpali nové sily a po červenej značke smerovali až na Holý vrch. Potom ich už čakal len zostup po modrej značke do Uhrovského Podhradia.

          • Školské kolo Biologickej olympiády

            19. 1. 2024

            Vo štvrtok 11. januára 2024 sa uskutočnilo školské kolo Biologickej olympiády, kategória C - pre žiakov a žiačky 8. a 9. ročníka ZŠ. Súťaž prebiehala on-line. Školského kola sa zúčastnilo 13 žiakov a žiačok 8. a 9. ročníka. Najviac sa darilo Tomášovi Kuricovi z 8.C. Druhé miesto obsadil Janko Ďuriš z 8.A a na treťom mieste skončila Zuzka Škvareninová z 8.B. Žiaci a žiačky zvládli súťaž výborne – až jedenásti sa stali úspešnými riešiteľmi. Našu školu budú v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 13.2.2024, reprezentovať prví dvaja – Tomáš Kuric a Janko Ďuriš. Chlapcom budeme držať palce a ostatným patrí vďaka za prípravu na súťaž v tejto náročnej olympiáde.

          • Angličtina skrz Európou

            16. 1. 2024

            Raz za týždeň sa žiaci 6. ročníka stretávajú v počítačovej učebni, aby mohli spolupracovať so žiakmi z Poľska, Talianska a Grécka na rôznych zábavných úlohách. Učíme sa skutočne veľa, nielen z angličtiny, ale aj z geografie a informatiky. Začali sme vytváraním svojich avatarov a predstavením seba, svojich záľub a koníčkov, samozrejme v anglickom jazyku. Zároveň sme sa prostredníctvom týchto profilov zoznámili s našimi partnermi v zapojených krajinách. Žiaci si mohli lajkovať avatarov svojich nových kámošov a písať k nim komentáre. Po úvodnom zoznámení sme chceli predstaviť svoju krajinu. Každý si pripravil prezentáciu o tom, čo sa mu v jeho krajine páči. My sme predstavili naše Tatry, zámky a hrady, tradície aj mestá. Taliani nám ukázali ich hory, more a krásne starobylé mestečká. Poliaci nám dali základné informácie, ale pochválili sa aj slávnymi osobnosťami. Zároveň každá škola poslala štyri otázky o svojej krajine aj s možnými odpoveďami a poľskí žiaci  to dali pre nás všetkých dokopy a pripravili kvíz v aplikácii Kahoot. Už sa tešíme ako si ho na budúcom krúžku spolu zahráme. Potom znovu do práce, ďalšou úlohou bude predstaviť naše mesto.

      • Kontakty

        • Základná škola, Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou
        • Kancelária školy: 038/760 3424; Riaditeľ školy: 0908 752 511
        • Partizánska 6, 957 01 Bánovce nad Bebravou Bánovce nad Bebravou Slovakia
        • Vedúca školskej jedálne: 038/760 3862
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje